Bel nu
06-21265487
Binnen een week een afspraak.

header 500hoog

Trimsalon
"De Wallenberg"

Mijn specialisatie is het plukken, dan wel strippen van zogenaamde plukvachten. Ik koester in mijn klantenkring enkele Ierse Terriërs, vele ruwharige Teckels, een aantal werkende jachthonden van het type Duitse Staande Draadhaar, een heel leger aan ruwharige Jack Russel Terriërs en een select gezelschap aan Schotse Terriërs. Daarnaast ook een enkele Norwich Terrier en Border Terriër, rassen die tegenwoordig helaas minder populair zijn.

specialiteiten trimsalon De Wallenberg

Je kunt deze rassen om het halve jaar helemaal 'kaal' trimmen – maar je kunt ze ook strippen. Strippen is wanneer je door de vacht vaker te trimmen meerdere haarlengtes creëert. Bij iedere trimbeurt, pakweg om de drie maanden, verwijder je alleen de langst vachtlaag, die gemakkelijk loslaat. De korte en middenlange haren die nog niet los zitten verwijder je niet. Ik ben van mening dat deze geleidelijke verwijdering van alleen de langste haarlaag de meest natuurlijke manier is om plukvachten te onderhouden. Dit geleidelijke trimmen bootst nog het beste de 'natuurlijke' situatie na, waarin de hond rondstruinde op het boerenerf en naast de jager, en, schurkend door de prikkelbosjes steeds een gedeelte van de vacht aan de strobalen en prikkelbosjes achterbleef. Het is met deze vachten, die een fokgeschiedenis van meerdere honderden jaren hebben, nooit de bedoeling geweest alle haren door te laten groeien en die er dan compleet op één dag 'van af te jassen'.

Een aantal met name Ierse Terriers die met verstoorde vachten de trimsalon binnenkwamen (matige vachtkwaliteit, en verkeerd behandeld in het verleden) zijn in mijn trimsalon succesvol 'gerepareerd'. Ik kan vrij goed vachten repareren, alleen houd u er rekening mee dat zo een proces, de vacht in de oorspronkelijk kwaliteit terug te brengen, een aantal trimbeurten vergt en zelfs soms in een hogere frequentie. Hoe we dat doen, en wat u dat gaat kosten, dat bespreken wij concreet met de hond op tafel.

Het moet mij van hart dat wanneer u een 'strakke' Foxterriër, Lakeland Terriër of Welsh Terriër wilt hebben, zoals u die ziet op de websites van de fokkers en op shows, u de hond vrij vaak naar de trimsalon moet brengen. Bij de fokker die de vacht in optimale korte en dichte kwaliteit wil hebben staat de hond denk ik minimaal om de twee weken op tafel. Dat gaat u natuurlijk niet doen met uw familiehond die niet naar de show hoeft. Maar om de drie maanden is een minimum voor een Fox, is mijn persoonlijke mening. Anders ontwikkelt de vacht zich, zeker bij de gesteriliseerde honden, tot een onneembare vesting, en is het trimmen daarvan een martelgang voor hond en hondentrimmer.

OPENINGSTIJDEN:
Maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 17:00
Afspraken na 17:00 of op zondag mogelijk

ADRES:
Wallenbergstraat 34
2131 TW Hoofddorp

RESERVEREN OF ANNULEREN:
Telefoon 06-21265487 (gedurende werktijden)
APP/SMS      06-21265487
E-mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons ook op InstagramTwitter en Facebook voor acties en aanbiedingen!

Onze laatste Tweets

 

Web design & development Artenweb.nl