Bel nu
06-21265487
Binnen een week een afspraak.

header 500hoog

Trimsalon
"De Wallenberg"
Middel grote honden trimmen

Middengrote honden zijn kniehoge of iets hogere honden, dus net een slagje kleiner dan bijvoorbeeld de Golden Retriever, die in de categorie 'grote honden' valt.

Voor alle maten honden gelden in principe dezelfde vachtbehandelingsmogelijkheden als voor kleine honden (zie hoofdstuk kleine honden: daar is de vachtbehandeling iets uitgebreider beschreven. Ze worden gewassen, gekamd, 'geharkt' (verwijderen overdadige wollige ondervacht) geknipt, geplukt of geschoren, al naar gelang uw wens en de soort vacht die ze dragen.

Als u uw hond brengt, adviseren we u welke behandeling het beste bij de vacht past, bij uw wensen, en bepalen we ook hoeveel dat kost. Daar heeft u dus voorafgaande aan de behandeling duidelijkheid over, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan als u uw hond komt ophalen. Klanten die in een bepaalde regelmaat 'op herhaling' komen hebben bij ons een vaste prijsafspraak. Slaat u een trimbeurt over, en is er daardoor veel meer werk aan de vacht, dan kan dat betekenen dat het tarief wat u bij ons gewend bent eenmalig moet worden verhoogd, om achterstanden weg te werken.

Voorbeelden van middengrote honden zijn de Engelse Cockerspaniel, de Amerikaanse Spaniel, de middenslag Schnauzer, middengrote poedels- of poedelkruisingen, de Lhasa Apso (lijkt op Shi Tsu maar groter, en met dikkere vacht), de Engelse Bulldog, de Cavalier King Charles Spaniel, de wat grotere soorten 'Boomertjes', en veel kruisingen die gewoon niet een slagje kleiner zijn dan de Golden Retriever.

middel grote hond trimmen

Grote honden die geregeld in de Trimsalon komen zijn Rottweilers, Bullmastiffs, grote maat Collies, herdershonden (verschillende soorten herdershonden, de Duitse Herder het meest, omdat die erg verhaart), Labrador Retrievers, Duitse Staande honden, de Berner Sennenhond, de Engelse, Gordon- en Ierse Setter, de Koningspoedel (in model knippen of scheren), de Bobtail, de Hollandse Schapendoes (hier hebben we grote en middengrote exemplaren van in de praktijk, ook dus middengrote Schapendoes-lookalikes), en enkele andere rassen of kruisingen van ongeveer deze schofthoogte. De prijs voor de behandeling hangt af van de klus die we moeten klaren, wordt altijd voorafgaande aan de behandeling bepaald en begint bij 55 Euro.

Wat kost het om middengrote honden te behandelen

Het instaptarief voor middengrote honden is 45 Euro. Hoe hoog de rekening gaat oplopen, hangt helemaal af van de vachtkenmerken, van uw wens, van de omvang van de werkzaamheden. Wij hebben bewust geen 'vaste' tarieven voor bepaalde rassen. Dat komt, omdat de hoeveelheid werk aan de individuele hond, heel verschillend kan zijn. Er zijn geen twee Cocker Spaniels hetzelfde. Wij vinden het niet nodig om de eigenaar van een niet-bewerkelijke Cocker voor dezelfde prijs aan te slaan als de eigenaar van een veel bewerkelijker exemplaar van hetzelfde ras.

Komt u met een Cocker Spaniel alleen om de voetjes netjes te maken en de haren rondom de oren weg te knippen? Heeft u de rest van de vacht keurig gekamd en wilt u die lang laten? Dan bent u misschien klaar voor drie, vier tientjes, want dat is niet zo veel werk. Komt u met een gecastreerde, en daarom erg wollige Welsh Springer Spaniel, en wilt u deze rondom kort geknipt, ontwollen, wassen en droogblazen? Dat is erg bewerkelijk, en daar betaalt u dan ook naar. Dat kan oplopen tot 65 Euro. Wij adviseren u wat het beste is voor de vacht, welke handelingen nodig zijn om uw hond mooi te maken, hoe vaak deze werkzaamheden aan te bevelen zijn, en wat dat kost.

OPENINGSTIJDEN:
Maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 17:00
Afspraken na 17:00 of op zondag mogelijk

ADRES:
Wallenbergstraat 34
2131 TW Hoofddorp

RESERVEREN OF ANNULEREN:
Telefoon 06-21265487 (gedurende werktijden)
APP/SMS      06-21265487
E-mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons ook op InstagramTwitter en Facebook voor acties en aanbiedingen!

Onze laatste Tweets

 

Web design & development Artenweb.nl