Bel nu
06-21265487
Binnen een week een afspraak.

header 500hoog

Trimsalon
"De Wallenberg"
Kleine honden trimmen

Wat zijn kleine honden?

Kleine honden zijn honden die net onder de knie passen. De grootste klantengroep in deze categorie zijn de hondjes met lange haren die ongeveer om de drie maanden gekamd, gewassen en geknipt worden. bijvoorbeeld Bijvoorbeeld de Shi-Tsu, de Malteser, kruisingen daartussen, kruisingen met de verzamelnaam 'boomertjes', Chihuahua's of kruisingen die daar op lijken, Yorkshire Terriers, Pekineesjes, kleine maat poedeltjes, kleine Keeshondjes, alle overige kleine kruisingen.

Bij het knippen van deze hondjes kiest u zelf voor de haarlengte: een centimeter, langer, of alleen rondom "bijpunten, fatsoeneren". Alhoewel de vacht van langharige hondjes zoals Shi-Tsu kruisingen oorspronkelijk niet is bedoeld om te kortwieken, kiezen veel klanten daar toch voor, om praktische redenen, zelfs voor echt ultrakort, met de tondeuze. Daar is niets op tegen, en veel van deze hondjes zien er geschoren bijzonder grappig uit. Vaak vertellen klanten mij ook dat die kleine hondjes, 'verlost' van hun zware vacht, veel vrolijker lijken, alsof ze zich prettiger voelen, en darteler bewegen. Misschien is dat wel zo, we kunnen niet altijd in die hoofdjes kijken... Glimlach

Tarieven kleine honden

De minimumprijs voor een complete knipbeurt is 35 Euro, gemiddeld kost een knipbeurt voor een kleine hond 45 Euro. Dat kan oplopen wanneer er sprake is van onderhoudsachterstanden. Daarmee bedoelen wij niet 'klitjes hier en daar', maar pakketten klitten die moeilijk te verwijderen zijn (vervilting) of grote hoeveelheden klitten als er door omstandigheden lang niets aan de vacht is gedaan. Daar is meer dan een gemiddelde behandelingstijd voor nodig. Als er een hoger tarief wegens 'meerwerk' aan de orde is, dan spreken wij dat altijd voorafgaande aan de behandeling met de klant af. U krijgt bij ons geen onaangename verrassingen bij het ophalen van uw hond. Ons advies: hoe meer u zelf kamt, des te goedkoper bent u uit in de Trimsalon.

Werk op basis van uurtarief

Bij kleine klusjes die in minder dan een uur vergen, adviseren wij te kiezen voor werk op basis van uurtarief. Dan klokken wij de tijd die we nodig hebben en brengen we die tijd in rekening. Kleine klusjes zijn bijvoorbeeld: gezichtje bijknippen (oogjes vrij), voetjes uitknippen en nageltjes knippen, anaalstreek vrijknippen, oortjes uitplukken. Gunstig voor klanten die het grote onderhoud van de vacht graag zelf doen, met een beetje professionele hulp op onderdelen van de vacht.

Kleine honden die geplukt worden

Voor kleine honden met plukvachten is het instaptarief 45 Euro, maar dat kan oplopen naar 55, als de bewerkelijkheid van de vacht groot is. Plukken is een expertise die bewerkelijker en meer gespecialiseerd is dan knippen. Kleine honden met plukvachten zijn bijvoorbeeld Foxterriers, Jack Russel Terriers, Lakelandterriers, Tekkels, Border Terriers, Norwich Terriers, Cairnterriers.

Kleine honden die eigenlijk groot zijn

Glenn- of Imaalterriers, Schotse Terriers, Fauves en kruisingen die daar op lijken zijn dan wel klein in schofthoogte (onder de knie) maar vallen toch onder de categorie middengroot. Dat komt omdat het in feite vrij grote, zware en bewerkelijke honden zijn op heel korte pootjes. Die vallen dus onder het 55+ Euro tarief: middengrote plukvachten.

We hebben in ons klantenbestand ook een aantal Engelse Bulldogs: dat zijn middengrote honden op korte pootjes, met korte vachten die alleen gewassen worden. Het is van groot belang dat de huidplooien van deze honden goed onderhouden worden: die kunnen anders gaan 'smetten' en onaangenaam geuren. Klanten weten dat en doen er zelf ook veel aan en kiezen voor een grote wasbeurt pakweg om de twee, drie maanden. Naast het feit dat de kleur van de honden weer mooi naar boven haalt (vooral witte kortharige honden knappen er erg van op) levert het ontharen (met speciaal daarvoor bedoelde harkjes) en het wassen ook grote winst op in haaruitval, thuis. Wij adviseren voor een grote wasbeurt te kiezen wanneer u merkt dat de hond sterk aan het verharen is. Korte vachten verharen over het algemeen erger dan lange vachten. Maar ongeveer twee, drie keer per jaar wordt het verharen zo erg, dat je er als eigenaar het liefste de hele dag met de stofzuiger achter aan zou willen lopen. Dat is het juiste moment om te wassen en 'ontharen', in de Trimsalon.

OPENINGSTIJDEN:
Maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 17:00
Afspraken na 17:00 of op zondag mogelijk

ADRES:
Wallenbergstraat 34
2131 TW Hoofddorp

RESERVEREN OF ANNULEREN:
Telefoon 06-21265487 (gedurende werktijden)
APP/SMS      06-21265487
E-mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons ook op InstagramTwitter en Facebook voor acties en aanbiedingen!

Onze laatste Tweets

 

Web design & development Artenweb.nl